Cu o crustă fină, uşor crocantă şi o aromă incredibilă, această pizza este un  adevărat deliciu. Află cum se prepară celebra pizza napoletana!

De ce ai nevoie pentru pizza napoletana

Pentru blat

560 g făină

2 linguriţe sare

1 lingură drojdie uscată

2 linguri zahăr

350 ml apă

Pentru sos

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de suturoi

1 kg roşii

sare

piper

Pentru topping

450 g mozzarella

busuioc proaspăt

Cum se prepară pizza napoletana

Combini făina, sarea, drojdia şi zahărul.  Amesteci şi adaugi apă, frământând până obţii un aluat elastic, omogen. Îl laşi să crească 10 minute, după care-l frămânţi iar şi-l acoperi cu folie . Îl dai la frigider pentru 8 ore sau cel mai bine o zi întreagă. Împarţi aluatul în şase bucăţi egale pe care le laşi la crescut, la temperatura camerei, două ore.

Pentru sos, încingi uleiul şi căleşti usturoiul un minut. Adaugi roşiile descojite, stoarse de sâmburi şi pasate. Asezonezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade sosul.

Întinzi bucăţile din aluat în foi subţiri, pe care le ungi cu pastă de tomate. Deasupra aşezi felii de mozzarella şi frunze de busuioc. Dai pizza la cuptor până ce se rumeneşte pe margini aluatul.

Sursa foto http://www.browneyedbaker.com

Loading...