Doamna Nicoleta Petre din localitatea Gorgota ne-a trimis cea mai bună reţetă de plăcintă cu gutui şi nucă.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu gutui şi nucă

500 g făină

6 linguri zahăr

6 linguri ulei

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat.

6 ouă

Pentru umplutură

6 mere mari

2 gutui

5 linguri zahăr

2 lin­guri stafide

50 g miez de nucă zdrobit

coajă de lămâie rasă

1 praf de scorţişoară

2 linguri biscuiţi măcinaţi sau pesmet

Pentru decor

500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Cum se prepară plăcinta cu gutui şi nucă

Cureţi merele şi gutuile de coajă, le dai pe răzătoarea mare, le amesteci cu zahărul, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie şi le căleşti, amestecând permanent, până scade zeama. Spre sfârşitul călirii, adaugi stafidele şi laşi să se răcească.

Amesteci ouăle cu zahă­rul, adaugi uleiul, puţin câte puţin, zahărul vanilat şi, treptat, făina cernută cu praful de copt. Amesteci şi frămânţi bine până vei obţine un aluat omogen, mai tare. Se întinde aluatul  într-o foaie groasă, pe care apoi o aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Pre­sari pe deasupra biscuiţii măcinaţi, apoi fructele că­lite şi nucile zdrobite. Se mai întinde o foaie pentru a acoperi plăcinta.

Dai tava la cuptorul bine încins, pentru 45 de minute. Tai plăcinta şi o serveşti cu zahăr pudră.

Loading...