Poţi face cea mai bună plăcintă cu legume dacă urmezi paşii recomandaţi de noi.

Ingrediente pentru plăcintă cu legume

Pentru aluat
150 g brânză de vaci
150 g făină
150 g unt
sare

Pentru umplutură
1 ardei gras roşu
3-4 fire de ceapă verde
5 linguri mazăre din conservă
250 g brânză telemea de oi
1 lingură ulei
3 linguri smântână
2 ouă
nucşoară rasă
frunze de salvie
sare
piper măcinat

Mod de preparare pentru plăcintă cu legume

Pasezi brânza şi o amesteci cu untul tăiat bucăţele, un praf de sare şi făina. Frămânţi până se formează un aluat omogen, pe ­care îl laşi la frigider circa 45 de ­minute.
Tai ceapa rondele, o căleşti doar cât să se înmoaie puţin, adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi mazărea scursă. Le căleşti un minut, condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, apoi le iei de pe foc şi le laşi să se răcorească.

Baţi separat, într‑un castron, ouăle cu telemeaua rasă şi smântâna, adaugi legumele călite şi le amesteci uşor. Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu el o formă de plăcintă, torni deasupra umplutura, apoi introduci plăcinta în cuptorul bine încălzit pentru circa 35-40 de minute. Serveşti plăcinta cu legume caldă sau rece, garnisită cu frunze de salvie.

Loading...