Vrei să te răsfeţi la micul dejun? Sau poate vrei să iei o gustare la amiază cu prietenii? Nimic mai simplu. Această plăcintă mediteraneeană cu legume este preparatul ideal.

Plăcintă mediteraneeană cu legume - Ingrediente

400 g spanac tocat, dezgheţat şi scurs
1 borcan de inimi de anghinare murate, tocate
1 cană mozzarela răzuită
1/2 cană feta
1/2 cană ardei roşu gras, copt, tocat
1/4 cană măsline calamata feliate
2 linguri muguri de pin, rumenite
1/4 linguriţă piper
1/2 cană maioneză
1 căţel usturoi, pisat
2 linguriţe, mărar proaspăt, tocat
1 foaie aluat foitaj
1 albuş, bătut uşor
2 linguri parmezan răzuit
ulei

Plăcintă mediteraneeană cu legume - Mod de preparare

Încinge cuptorul. Amesteci cu o furculiţă, într-un vas, primele 11 ingrediente (inclusiv mărarul). Dai deoparte.

Pe o foaie de copt unsă cu puţin ulei, pui foaia de aluat, şi o împarţi în triunghiuri: le întinzi, le suprapui uşor ca in imagine, până formezi un cerc.
pas

Pune din umplutura de spanac în jurul cercului format. Împachetează cu grijă cu fiecare vârf de triunghi peste umplutură. Unge aluatul cu albuşul bătut şi presară parmezan pe deasupra.

Lasă la cuptor la foc mediu, 20 de minute sau pâmă se rumenşete plăcinta. Feliază şi serveşte!
pas final

sursa: http://ericasrecipes.com/

Loading...