Puţină lume ştie că din cartofi poţi face nişte plăcinţele perfecte pentru o gustare. Pune-le pe masă ca aperitiv şi vei vedea cum dispar în timp record!

Ingrediente pentru plăcinţele cu cartofi

500 g cartofi albi făinoşi
2 linguri de făină
2 gălbenuşuri plus un ou întreg
3 linguri zahăr pudră
70 g unt
1 lingură de lapte
sare

Mod de preparare plăcinţele cu cartofi:

Cureţi cartofii de coajă, îi tai felii groase şi îi fierbi în apă cu sare, apoi îi scurgi şi îi zdrobeşti în mixer până se obţine o pastă.

Amesteci cartofii cu unt, un praf de sare, zahăr pudră, adaugi oul întreg şi un gălbenuş, făina în ploaie şi frămânţi un aluat potrivit de tare.

Modelezi plăcinţele rotunde, pe care le aşezi într-o tavă unsă şi tapetată, ungi plăcintele deasupra cu gălbenuş frecat cu o lingură de lapte şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 35 de minute, când sunt frumos rumenite deasupra. Le poţi prăji şi în ulei încins. Le serveşti calde, cu sos de ciocolată sau de fructe.

sursa foto: StockFood

Loading...