5 beneficii uimitoare ale ardeiului iute

ardei iute jpeg

Dacă îţi place mâncarea picantă, din farfuria ta nu are cum să lipsească ardeiul iute. Bogat în capsaicină, substanţa care îi dă gustul puternic şi atât de cunoscut, ardeiul are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Află care sunt acestea! 

Alungă migrenele

Ardeiul iute este bogat în antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar şi la refacerea organismului. Substanţele din această legumă acţionează ca un analgezic asupra durerilor de cap şi au rolul de a reduce inflamaţia. Ori de câte ori te lupţi cu senzaţia neplăcută a migrenelor, mănâncă puţin ardei iute sau un preparat picant.

Protejează inima

Tot capsaicina din ardeiul iute este responsabilă şi pentru reducerea nivelului de colesterol şi trigliceride. De asemenea, consumul de ardei iute ajută la reducerea inflamaţiei cronice care creşte riscul bolilor cardiovasculare. S-a constat prin numeroase studii că persoanele care mănâncă des ardei iute au şanse mai mici să sufere un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Elimină stresul

Vei fi surprinsă să afli că ardeiul iute alungă stresul şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. Când incluzi în alimentaţia ta preparate picante, pe bază de ardei iute, producţia de hormoni antistres se dublează, astfel că devii mai fericită şi mai lipsită de griji. În plus, vei observa, cu timpul, că energia ta va fi din ce în ce mai mare.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro