7 motive ca să mănânci broccoli

broccoli jpeg

Dacă nu ai aflat până acum câte motive ai ca să consumi această legumă din familia cruciferelor, înrudită cu conopida, varza, napul, gulia, poţi descoperi în acest articol pentru ce e bine să o introduci în alimentaţia ta cu regularitate. Sora verde a conopidei e plină de nutrimenţi, vitamine şi minerale şi chiar dacă nu prea e pe placul copiilor, poate fi preparată în diverse feluri ca să devină mai atractivă şi pentru ei.

1. Este bun pentru ochi

Fiindcă e bogat în două carotenoide - luteina and zeaxantina-, este valoros pentru ochi. Ketchupul tău poate are o etichetă care-i laudă valoarea pe seama conţinutului de luteină bun pentru ochi mai sănătoşi, dar în timp ce ketchupul e posibil să conţină mult zahăr, broccoli nu are!

2. Stimulează imunitatea Broccoli este o sursă extraordinară de beta-caroten, un antioxidant ce stimulează imunitatea, la fel ca şi conţinutul de zinc şi seleniu.

Broccoli este o sursă extraordinară de calciu şi vitamina K, care sunt cunoscute ca susţinătoare ale sănătăţii oaselor şi că previn osteoporoza. În plus, vitamina K ajută şi la absorbţia sănătoasă a vitaminei D.

4. Ameliorează aspectul pielii

Unul din compuşii din broccoli, numit glucorafanin, se transformă într-un alt compus în timpul digestiei, care la rândul său contribuie la regenerarea celulelor sănătoase ale pielii.

5. Este hrănitor şi ajută în curele de slăbire

Această legumă miraculoasă este o bună sursă de proteine sărace în grăsimi şi conţine o mare cantitate de fibre care ajută digestia şi excreţia, din care poţi mânca cât doreşti, fără să-ţi fie teamă de îngrăşare.

Este o bună sursă de luteină, care poate împiedica îngroşarea arterelor, ajutând, prin urmare, împreună conţinutul de vitamina B6 şi acid folic la prevenirea atacului de cord şi a bolilor cardiovasculare.

7. Combate inflamaţiile şi previne alergiile

Este o sursă importantă de fitonutrimenţi (kaempferol şi izotiocianaţi), care ajută la reducerea inflamaţiilor, kaempferolul ajutând şi la prevenirea alergiilor.