Cât de mult rezistă fructele şi legumele în congelator şi ce trucuri să foloseşti

fructe si legume jpeg

Dacă vrei să conservi aromele delicioase ale verii, este bine să ştii ce fructe şi legume se păstrează cel mai bine la congelator.

Aproape orice ingrediente poate fi congelat - cu excepţia cartofilor albi şi a celor dulci, care se recomandă să fie lăsaţi în coajă şi depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecoase. Aşa că în acest articol ne îndreptăm atenţia către cele mai bune trucuri care ne ajută să congelăm fructele şi legumele preferate.

image

1. Congelarea fructelor de pădure

Cum se face: aranjezi fructele într-un singur strat, într-o tavă. Poţi să aşezi şi hârtie de copt, dacă doreşti. Dai tava la congelator cel puţin 4 ore sau ţii fructele o zi sau două. Apoi răstorni fructele într-o pungă cu fermoar şi scoţi cât mai mult aer din pungă, iar apoi o depozitezi în congelator.

image

2. Congelarea legumelor (bame, dovlecei, porumb, mazăre, fasole verde şi altele)

Cum se face: Fierbi o oală cu apă cu puţină sare (dar renunţă la sare când vrei să congelezi dovleceii) până când dă aproape în clocot. Tai dovleceii cubuleţe, scoţi boabele de porumb de pe ştiulete sau pregăteşti legumele după preferinţă. Umpli un bol mare cu apă şi cuburi de gheaţă şi îl dai deoparte.

image

Pune legumele într-o sită sau într-o ţesătură fină şi scufundă-le în apa clocotită, câteva minute. Apoi scufundă-le în apa cu gheaţă imediat, pentru a opri procesul de fierbere. Usucă legumele prin tamponare, cu un prosop, şi aranjează-le într-un singur strat, pe o tavă, şi apoi congelează-le după metoda de la punctul 1.

image

3. Congelarea merelor, roşiilor şi dovleacului "Butternut squash"

Cum se face: Poţi să congelezi aceste fructe şi legume fie întregi, fie tăiate felii, dar specialiştii recomandă să le coci înainte (la 200 de grade Celsius, aproximativ 30 de minute). Coace roşiile cu puţin ulei de măsline şi usturoi. Feliază dovleacul tare, în felii de 1-2 cm, şi coace-le puţin, cât să fie pătrunse, dar să rămână totuşi tari.

Lasă ingredientele să se răcească bine, apoi pune-le în pungi cu fermoar, care se pot sigila, şi scoate cât mai mult aer din ele, înainte să le sigilezi. Apoi pune pungile la congelator. Un alt pont este transformarea merelor într-un piure, după ce le-ai copt, şi apoi aşezarea conţinutului în tăviţe pentru cuburile de gheaţă. Dai tăvile la congelator şi ai obţinut cuburi îngheţate de piure d emere.

PONT: specialiştii recomandă ca legumele şi fructele să fie congelate cel mult până la 12 luni.

Foto: pixabay.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg