Cu ce poţi înlocui laptele în reţetele care necesită coacere

lapte jpeg

Ai descoperit că ai rămas fără lapte în frigider? Aceste alternative la lapte vor înlocui cu succes acest ingredient în reţetele tale preferate, mai ales dacă este vorba de alimente care necesită coacere.

Înainte să laşi panica să te cuprindă – în cazul în care ai descoperit că ai rămas fără lapte – aceste alternative te vor ajuta să prepari în continuare deserturile. Acestea vor ieşi la fel de savuroase şi de gustoase ca atunci când le faci cu lapte.

Apă

Specialiştii spun că poţi folosi apa în majoritatea reţetelor care necesită coacere. Foloseşte o cană de apă şi o linguriţă şi jumătate de unt la fiecare cană de lapte care este necesară în acea reţetă. Untul pe care îl adaugi în plus va ajuta deserturile tale să se menţină umede şi pufoase.

Lapte praf ori lapte evaporat

Verifică în dulap sau în cămară pentru a vedea dacă ai lapte praf. Pentru a înlocui 1 cană de lapte obişnuit, foloseşte ½ cană de lapte evaporat amestecat cu ½ cană apă sau prepară echivalentul unei căni de lapte normal folosind laptele praf (pregătit conform indicaţiilor de pe ambalaj).

image

Lapte de cocos la conservă

Laptele de cocos (din conservă) va înlocui cu succes laptele obişnuit de origine animală în alimentele tale care necesită coacere, iar în acelaşi timp le va da o aromă subtilă de cocos. Foloseşte 1 parte de lapte de cocos la 1 parte de lapte obişnuit (conform ingredientelor din reţetă), înlăturând orice părţi solide de deasupra conservei, înainte să măsori cantitatea cerută.

image

Lapte de orez, lapte de ovăz sau lapte de nuci

Chiar dacă nu ai în frigider lapte care să nu fie de origine animală, dacă ai la îndemână ovăz, orez fiert sau nuci nesărate, atunci ai o soluţie care îţi va purta noroc în bucătărie. Pentru laptele simplu de migdale, amestecă 1 cană de migdale (înmuiate) cu 4 căni de apă, apoi strecoară-le.

Laptele de ovăz este uşor de făcut şi nu e costisitor. Trebuie doar să amesteci 1 cană de fulgi de ovăz cu 3 căni de apă, apoi să strecori compoziţia. Pentru laptele de orez, amestecă 1 cană de orez fiert cu 3 căni de apă, apoi strecori orezul şi gata.

Iaurt

Deliciosul iaurt va da un plus de savoare alimentelor care necesită coacere şi le va face mai umede. Iaurtul simplu este cel mai bun în reţete, potrivit www.sheknows.com, întrucât iaurtul grecesc are un conţinut ridicat de proteine care poate schimba textura alimentului pe care îl prepari.

www.sheknows.com

image

Foloseşte aceeaşi cantitate de iaurt simplu ca şi când ai folosi laptele normal, conform reţetei. De asemenea, poţi folosi chefirul, un iaurt delicios de băut. În reţetă, poţi folosi 1 parte de chefir pentru a înlocui 1 parte de lapte.

Foto: pixabay.com