Cum să pregăteşti cel mai bun broccoli

Broccoli, fratele mai mic al conopidei, este o legumă care nu e neapărat pe gustul tuturor. Mai ales pe cel al copiilor. Unora nu le place mirosul, altorra gustul, altora ambele. Dar ca să-i păcăleşti, încearcă şi prepară reţeta pe care ţi-o propunem şi nu vei regreta.
Dificultate mică Pentru 4 persoane Preparare 35'
Ingrediente
1,5-2 kg broccoli
4 căţei usturoi, curăţaţi şi feliaţi
ulei de măsline
1 1/2 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper
2 linguriţe coajă de lămâie
2 linguriţe zeamă de lămâie
1/2 cană parmezan răzuit
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Taie fiecare buchet de broccoli în bucheţele mai mici şi pune-le pe o bucată de hârtie de copt mare, cât să încapă toate. Amestecă împreună cu usturoiul şi stropeşte cu 5 linguri de ulei de măsline. Apoi presară sarea şi piperul.
Lasă în cuptor la rumeni timp de 20-25 de minute, până când devin crocante, iar unele bucheţele au căpătat o culoare arămie.
Scoate din cuptor şi imediat stropeşte cu o linguriţă şi jumătate de ulei de măsline, adaugă şi coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul.
Serveşte cât e fierbinte.
sursa: www.errenskitchen.com