Cum se prepară cei mai buni burgeri de casă, cu carne de vită şi de porc: secretele deliciosului „Insanity Burger”, reţeta lui Jamie Oliver
Atunci când vine vorba de mâncarea fast-food, burgerii se numără printre cele mai iubite reţete. Îi poţi cumpăra sau îi poţi prepara în casă, după gustul tău.
Chiar dacă America este considerată patria hamburgerului, se pare că moda chiftelelor în chiflă ar fi pornit de la imigranţii germani din Hamburg care au ajuns in SUA în secolul al XIX-lea şi au început să vândă bucăţile imense din carne de vită. Burgerul modern, aşa cum îl ştim astăzi, ar fi fost inventat în statul Wisconsin. În 1885, Charles Nagreen a început să vândă la târguri locale chiftelele clasice sub formă de sendvişuri numite hamburgeri. În timp, burgerul a devenit tot mai complex, cu tot mai multe ingrediente şi sosuri.
500 gr carne tocată, amestec de porc şi de vită 6 felii bacon (opţional)
sare
piper
ketchup dulce
muştar dulce
2 cepe roşii mari
6 felii de gouda, emmentaler sau orice tip de caşcaval doriţi
6 chifle pentru hamburger
maioneză
3-4 castraveţi muraţi
salata iceberg sau salată verde, clasică - 8 sau 10 frunze