De ce să nu abuzezi de suplimentele de vitamina C

medications 342462 1920 jpeg

Consumul în exces  de suplimente cu antioxidanţi, în special vitamina C, ar putea fi dăunător. Concluzia aparţine unui studiu realizat de medicii din China, ţară unde consumul de suplimente de acest fel este foarte extins.

Suplimentele cu antioxidanţi pot accelera îmbătrânirea

Cercetătorii chinezi au avertizat împotriva abuzului acestor substanţe, subliniind că pot chiar accelera îmbătrânirea, contrar a ceea ce se crede. „Tot mai mulţi lucrători din clasa de mijloc consumă pastile cu antioxidanţi, precum vitamina C sau polifenoli din ceai, dar ar trebui să renunţe", avertizează studiul publicat în revista de specialitate Redox Biology, citat de Agerpres.

Echipa de cercetători de la Institutul de Biofízică şi de la Academia Chineză de Ştiinţe avertizează că antioxidanţii pe care multă lume îi consumă pentru a frâna îmbătrânirea pot, de fapt, s-o accelereze, prin perturbarea mecanismelor de apărare a organismului. Conform studiului, corpul are un sistem menit să combată oxidanţii (agenţi chimici capabili să înlăture electronii din alţi atomi) de care avem de fapt nevoie pentru a rămâne activi şi în alertă.

Află la ce pericole te expui dacă abuzezi de vitamina C pe clicksanatate.ro.

Află la ce pericole te expui dacă abuzezi de vitamina C pe clicksanatate.ro.