Descoperă reţeta biscuiţilor preferaţi ai Reginei Elisabeta a Marii Britanii

fursecuri, biscuiti jpeg

Actuala regină a Angliei, Elisabeta a II-a, a urcat pe tron în 1952, iar la cinci ani făcea prima sa vizită în SUA. Preşedintele de atunci al Americii, Dwight Eisenhower, i-a întors vizita în 1959. La câteva luni distanţă, regina îi vede fotografia în ziar şi îşi aduce aminte că nu i-a trimis reţeta de biscuiţi pe care Eisenhower o lăudase. Astfel pe 24 ianuarie 1960, Regina îi scrie.

Nu se ştie ce a discutat Regina Elisabeta a Angliei cu preşedintele american Eisenhower, în 1959, la Castelul Balmoral din Scoţia, însă istoria a consemnat slăbiciunea preşedintelui pentru biscuiţii reginei.

La câteva luni distanţă, aceasta - care este singurul monarh în viaţă ca durată a domniei - i-a trimis o scrisoare în care evocă vizita acestuia în Anglia şi îi dă indicaţii despre reţetă şi, la final, îi scrie reţeta.

Simpatica povestioară a scrisoarea a fost inclusă ulterior în cărţi - cum e cazul cărţii lui Shaun Usher, „Letters Of Note“, care cuprinde compilaţii de scrisori, vederi şi telegrame - şi în materiale care vorbeau despre rolul jucat de poştă în vremurile când aceasta era singura modalitate de a comunica între continente.

cărţii lui Shaun Usher

Află care este reţeta biscuiţilor pe adevarul. ro.

Află care este reţeta biscuiţilor pe adevarul. ro.