Diete sănătoase. Cum să slăbeşti şi să detoxifici organismul

3 jpeg

Să fie posibil să îţi detoxifici organismul şi să slăbeşti (totodată) în timp ce dormi? Deşi pare o utopie, s-a demonstrat ştiinţific că acest lucru este posibil. Dr. Caroline Apovian, specialist în nutriţie şi tratatrea obezităţii de la  Boston University School of Medicine, a descoperit că o dietă bogată în proteine are rolul de a accelera metabolismul peste noapte, ducând astfel la curăţarea organismului şi la topirea grăsimilor.

Conform studiilor, după prima noapte poţi da jos până la 900 de grame, iar pierderea în greutate va continua şi în săptămânile următoare, până la 4 kilograme, în vreme ce, prin curăţarea colonului într-un ritm mai alert decât cel obişnuit, ca şi prin eliminarea lichidelor din ţesuturi, în urma acestei terapii, se asigură o detoxifiere eficientă a organismului”.

Asocierea dietei cu somnul - 8 ore minim, în intervalul orar cel mai potrivit, respectiv 22 seara-6 dimineaţa - aduce rezultate surprinzătoare:

„În prima noapte vetii merge la somn, iar dimineaţa, după opt ore de somn, veţi observa că aţi slăbit aproape un kilogram. Dacă veţi continua să dormiţi suficient în fiecare noapte, nu veţi mai avea acea senzatie de foame. Senzaţia de foame apare atunci când nu dormim suficient, ceea ce stimulează secretarea hormonului asociat foamei”, a explicat medicul Apovian pentru ABC News.

Somnul joacă un rol important în cura de detoxifiere şi slăbire, deoarece, în timpul nopţii, organismul secreta doi hormoni ai apetitului alimentar: leptina, hormonul „bun”, şi grelina, hormonul „rău”.

Pe scurt, în 8 ore de somn organismul secretă mai multă leptină, ceea ce îţi va ţine în frâu pofta de mâncare. Dacă dormi puţin şi ai un somn agitat, corpul tău va secreta mai multă grelina, hormonul „rău” care va stimula apetitul. Adaugă la asta faptul că îţi reglezi metabolismul şi curăţarea tractului intestinal - inclusiv colonul, nu-i aşa? -  ceea ce va grăbi eliminarea toxinelor din organism şi va ajuta la puritificarea lui.

Ce regim alimentar trebuie să urmezi?

În prima zi trebuie să consumi doar apă, sucuri de fructe şi legume, shake-uri cu proteine, care vor accelera metabolismul peste noapte.

Pentru un shake proteic ai nevoie de : 3 oua de gaina, o banana, fibre solubile (fulgi de orz sau ovaz) si 400 ml de lapte.

Amesteca toate ingredientele in blender si pastreaza shake-ul in frigider pana ce il consumi.

In urmatoarele sase zile nu trebuie decat sa adopti o dieta bogata in proteine, pentru a mentine arderea grasimilor intr-un mod constant.

Medicul Apovian sustine ca in aceste sase zile, legumele si fructele sunt permise in cantitati nelimitate in cazul in care apare senzatia de foame.

In cele 6 zile ai voie sa mananci: carne slaba de vita, somon, ton, creveti, piept de pui si curcan, iaurt grecesc, fructe de padure, ananas, kale, salata verde, ulei de masline, masline, avocado, lapte de vaca, lapte de soia.

Ce trebuie sa contina meniul tau zilnic:

- 2 portii de cereale integrale - 2 portii de produse lactate - o portie de legume bogate in amidon - 4 portii de grasimi sanatoase (acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6)