Mancarea si cognacul. Cum sa asociezi culinar aceasta bautura?

1 thumbnail cognac jpg jpeg

Obisnuiesti sa savurezi din cand in cand un pahar de cognac? Atunci trebuie sa stii care sunt cele mai potrivite mancaruri pentru aceasta bautura! Ea este foarte versatila si poate fi combinata cu mai multe tipuri de preparate.

Cognacul a aparut in jurul anului 1600, din dorinta negustorilor olandezi de a face un vin mai tare, care sa se pastreze bine in timpul transportului pe distante lungi. Timpul a trecut si aceasta bautura alcoolica este in continuare indragita de toate categoriile de varsta, fiind clasificata in functie de perioada de maturare, astfel:

  • VS - Very Special - maturata cel putin 2 ani
  • VSOP - Very Special Old Pale - maturata de cel putin 4 ani;
  • XO - Extra Old - maturata de cel putin 10 ani. Indiferent de tipul ales, poti sa bei cognac simplu sau integrat in cocktailuri delicioase. Iar pentru ca experienta sa fie completa, asociaza-l cu aceste mancaruri:

Branzeturi

Regula pe care ar trebui sa o respecti este usoara: branzeturile tinere se potrivesc cel mai bine cu un cognac tanar, iar branzeturile mature sunt potrivite pentru o bautura cu mai multi ani de vechime.

De exemplu, pentru sortimentele XO, alege branzeturile cremoase, precum Roquefort si Camembert. La aceste branzeturi, poti adauga si fructe exotice, asa cum este ananasul sau fructul pasiunii.

Aperitive

Bautura poate fi combinata si cu toate tipurile de pateuri si mezeluri. Daca vei alege sortimentul VSOP, poti consuma felii de salam picant, prosciutto si traditionalele jumari, iar daca vei opta pentru un sortiment cu etate, XO, il poti asocia cu un pate consistent. In cazul in care iti vei indrepta atentia catre un cognac mai tanar, pastrama de vita este alegerea ideala!

Carne de rata

Notele bogate si delicioase ale preparatelor din carne de rata vor fi intensificate printr-o simpla inghititura din aceasta bautura! Combin-o cu preparatele cu specific asiatic sau cu un foie-gras si bucura-te de o experienta desavarsita!

Fructe de mare

In cazul in care adori fructele de mare, atunci trebuie sa stii ca le poti asocia usor cu un pahar de cognac. Un sortiment mai tanar, VS, se va potrivi de minune cu stridiile, iar unul mai matur, asa cum este VSOP, va fi perfect pentru homar sau crab.

De asemenea, poti alege aceasta bautura si atunci cand te bucuri de sushi pe baza de ton sau somon.

Ciocolata

Cognacul poate fi asociat culinar nu numai cu aperitive si feluri principale de mancare, ci si cu deserturile pe baza de ciocolata. VSOP va fi ideal pentru ciocolata neagra, XO pentru trufele sau mousse-ul de ciocolata neagra, iar VS va potenta gustul ciocolatei albe.

Asadar, de savoarea acestei bauturi alcoolice te poti bucura si atunci cand vrei sa te indulcesti cu un desert fin!

Acceseaza site-ul Beicevrei!

Pentru a achizitiona sortimente alcoolice de calitate la preturi imbatabile, intra pe site-ul www.beicevrei.ro. Aici vei gasi bauturi 100% originale la pret de import, ceea ce inseamna ca nu va mai trebui sa platesti adaosurile comerciale practicate de supermarketuri sau alte magazine fizice.

www.beicevrei.ro

Acest magazin online iti pune la dispozitie o gama larga de produse si ofera transport gratuit pentru comenzile din Bucuresti si judetul Ilfov. Acceseaza site-ul si profita de cele mai tari oferte.