Pâine umplută cu sos pesto de leurdă
Leurda sau usturoiul sălbatic este recunoscut ca un tonic natural pentru inimă. O poţi asocia cu celelaLte verdeţuri. Îţi prezentăm o reţetă ideală de pâine umplută.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
250 ml lapte
1 pliculeț drojdie uscată
70 g unt
1 praf de sare
1 ou
Pentru pestoul de leurdă
200 g leurdă
100 g muguri de pin
100 g parmezan ras
100 ml ulei de măsline
leurdă proaspătă
piper
sare
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci laptele ușor călduț cu drojdia și îl lași deoparte 10 minute, apoi adaugi, pe rând, făina cernută separat, untul, oul și sarea. Omogenizezi ingredientele și frămânți un aluat elastic pe care îl lași să dospească.
Pentru sos, speli bine leurda și o lași la uscat pe șervețele de bucătărie. Pui toate ingredientele pentru sos într-un blender și mixezi până când obții un sos cremos. Guști, potrivești de sare și piper și mai mixezi câteva secunde.
Întinzi aluatul dospit, în 2 foi, pui pe toată suprafața lor sosul pesto și câteva foi de leurdă spălate, le rulezi, apoi le împletești și le dai o formă rotundă.
Așezi pâinea într-o tavă tapetată, o ungi cu oul bătut și o dai la cuptorul încins până se rumenește.