Reţeta adevăraţilor cartofi ţărăneşti, la ceaun, dezvăluită de un experimentat bucătar

cartofi taranesti jpeg

Cartofii ţărăneşti sunt garnitura preferată de mulţi dintre noi, atunci când alegem să mâncăm o friptură la restaurant. Reţetele actuale ne propun prepararea la cuptor a cartofilor, cu afumătură şi ceapă, modalitate care, ce-i drept, tuturor ne este la îndemână, însă, pe vremuri, spune bucătarul buzoian Cristi Dobre, cartofii ţărăneşti se pregăteau la ceaun.

Reţeta simplă de preparare a cartofilor ţărăneşti necesită o listă redusă de ingrediente. Ne trebuie un kilogram de cartofi roşii, 250 de grame de şuncă afumată, o ceapă mare, nouă linguri de ulei, o linguriţă rasă de piper, două linguriţe de boia, o linguriţă de sare, pătrunjel, iaurt şi apă.

Curăţăm cartofii şi îi tăiem cubuleţe mărişoare sau rondele, după preferinţă. Punem cartofii la fiert, în apă cu sare şi o lingură de ulei. Până fierb cartofii curăţăm o ceapă şi o tăiem fideluţă. La fel procedăm şi cu şunca afumată. Într-o tigaie se încinge uleiul rămas şi se căleşte şunca afumată, pe urmă o scoatem şi punem la călit ceapa. Cartofii fierţi îi amestecăm cu ceapa, şunca afumată, sare, piper, boia.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro