Poate ţi se va părea că este uşor cam dulce, dar defapt această prăjitură cu cremă caramel este uşor sărată.

De ce ai nevoie pentru prăjitura cu cremă caramel

250 ml lapte condensat

220 g unt

2 linguri sare

200 g zahăr

1 ou

1 lingură esenţă de vanilie

350 g făină

Cum se prepară prăjitura cu cremă caramel

Pune laptele condensat la fiert şi lasă-l, amestecând constant, până capătă o nuanţă caramel. Unge cu unt o tavă dreptunghiulară. Topeşte untul într-o cratiţă şi lasă-l până devine uşor arămiu. Toarnă-l într-un bol unde ai pus zahărul şi sarea. Amestecă şi adaugă oul bătut şi esenţa de vanilie. Încorporează făina. Întinde jumătate din aluat într-o tavă, adaugă laptele condensat, iar restul de aluat în razi deasupra. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute.

Sursa foto http://collectingmemoriess.blogspot.ro

Loading...