Fie că au sau nu nevoie de coacere, deserturile vegane le pot înlocui oricând pe cele clasice. De exemplu, prăjitura cu cremă de lămâie este un dulce destul de simplu de făcut, al cărui gust este uimitor de bun. Combinaţia de cremă de lămâie şi vanilie, alături de mixul de nuci şi caju va oferi desertului tău o aromă care va rămâne timp îndelugat pe papilele tale gustative. O încerci? E foarte sănătoasă!

Ingrediente Prăjitură cu cremă de lămâie

Pentru blat

  • 100 g curmale deshidratate, fără sâmburi
  • 30 g caise deshidratate
  • 30 g fulgi de cocos
  • 60 g nuci

Pentru crema de lămâie

  • 250 g nuci caju
  • 30 g unt de cocos
  • 30 ml zeamă de lămâie
  • 30 g sirop de agave
  • ½ linguriţă turmeric

Pentru crema de vanilie

  • 60 g nuci de macadamia
  • 60 g nuci caju
  • 40 g ulei de cocos
  • 30 ml lapte de cocos
  • 30 g sirop de agave
  • esenţă de vanilie, după gust
  • smochine, pentru decor
  • caise, pentru décor

Mod de preparare Prăjitură cu cremă de lămâie

1 Pentru blat, torni apă fierbinte peste nuci, apoi le laşi la înmuiat 30 de minute. Înmoi 10 minute curmalele şi caisele în apă. Pui nucile scurse, curmalele şi caisele în blender şi le pasezi până se omogenizează, apoi adaugi fulgii de cocos şi amesteci. Pui blatul într-o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt şi-l nivelezi, apoi îl dai la rece 2 ore.

2 Pentru crema de lămâie, pasezi nucile caju înmuiate în prealabil 30 de minute în apă fierbinte, adaugi untul de cocos, zeama de lămâie, siropul de agave şi turmericul. Pasezi până obţii o cremă fină. Torni crema peste blat, o nivelezi şi dai, din nou, prăjitura la rece cel puţin o oră.

3 Pentru crema de vanilie, înmoi 30 de minute în apă fierbinte nucile, apoi le scurgi. Le pui în blender împreună cu siropul de agave, laptele şi uleiul de cocos. La final, adaugi esenţă de vanilie. Torni crema peste prăjitură, o nivelezi şi o dai la rece peste noapte.

4 Decorezi prăjitura cu smochine şi caise feliate.

Loading...