Ţi-e poftă de ceva dulce, un desert care te îmbie să te bucuri de blatul pufos alături de prospeţimea prunelor aromate şi cu o textură cărnoasă? Reţeta de prăjitură prezentată mai jos este exact ce căutai.

Ingrediente:

1 1/2 cană făină

2 linguriţe praf de copt

1/8 linguriţă sare

3/4 cană zahăr granulat

3/4 cană iaurt

1/2 cană ulei de măsline

3 ouă

1 linguriţă extract de vanilie

2-3 prune

îngheţată de vanilie sau frişcă, pentru servire (opţional)

Mod de preparare:

Combini făina, praful de copt şi sarea. Separat, mixezi zahărul, iaurtul, uleiul de măsline, ouăle şi esenţa de vanilie, până se omogenizează, apoi încorporezi în amestec ingredientele uscate.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată, apoi pui deasupra prunele tăiate în jumătate.

Bagi tava la cuptorul preîncălzit şi coci prăjitura 40-45 de minute până capătă o crustă aurie şi trece testul scobitorii.

Laşi prăjitura să se răcească 20 de minute înainte de a servi. Merge foarte bine alături de o cupă de îngheţată de vanilie sau ornată cu frişcă.

Sursa:

https://familyspice.com/plum-yogurt-cake/

Foto:

https://d2n5dv5fcchjs7.cloudfront.net/wp-content/uploads/2010/08/plum-yoghurt-cake.jpg

Loading...
Evaluează articolul