Ştiai că nucile conţin minerale, vitamine, aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine? O alimentaţie bogată în miez de nuci ajută la scăderea glicemiei şi a colesterolului rău. Ultimele studii arată că persoanele care mănâncă de 2 ori pe săptămână aproximativ 30 de grame de nuci nu au probleme cardiace. Nucile ţin inima sănătoasă şi previn atacul vascular cerebral.

Ingrediente

200 g zahăr
400 g făină
1 praf sare
200 g nuci zdrobite
1 pliculeţ praf de copt
½ linguriţă bicarbonat
scorţişoară, după gust
zeama de la 2 portocale
100 ml ulei
6 mere
zeamă de lămâie
zahăr pudră, pentru decor
frunzuliţe de mentă
migdale

Mod de preparare

Descojeşti merele, le tai jumătăţi şi le crestezi din loc în loc, apoi le stropeşti cu zeama de lămâie şi le presari cu puţin zahăr. Freci zahărul cu uleiul, turnat în fir subţire, până devin o spumă, apoi încorporezi zeama de portocale. Separat, amesteci toate ingredientele solide şi le omogenizezi în cele lichide. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor 20 de minute, apoi o scoţi, aşezi merele din loc în loc şi o bagi din nou la cuptor până când trece testul scobitorii.

Decorezi prăjitura cu zahăr pudră, mentă şi migdale.

Loading...