Una dintre cele mai bune şi mai simple prăjituri ale acestei veri!

Ingrediente

Pentru pasta de afine

1 cană afine
1 lingură sirop de arţar
1 1/2 lingură seminţe chia
zeama de la jumătate de lămâie

Pentru aluatul sfărâmicios

1 cană migdale
1 cană caju
10 curmale, fără sâmburi
1/2 lingură scorţişoară
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură ulei de cocos (netopit)
sare

Mod de preparare

Pasează afinele într-un vas mic. Adaugi zeama de lămâie, siropul de arţar şi seminţele de chia şi amestecă bine. Lasă la frigider cel puţin 30 de minute.

Într-un blender, pune migdalele şi caju. Mixează până le macini. Poţi lăsa unele bucăţi mai mari. Nu ai nevoie de o compoziţie nisipoasă.
Dă deoparte 2 linguri din compoziţie pentru a le folosi mai târziu.

Apoi, adaugă celelalte ingrediente pentru blat şi mixează până curmalele s-au fărâmiţat. Apasă mixtura cu putere pe o foaie de copt aşezată într-o tavă. Scoate paste de afine din frigider şi împrăştie în mod egal pe deasupra. Apoi, presară blatul sfărâmicios peste pasta de afine. Dai la frigider 15 minute înainte de a servi. taie bucăţi şi serveşte. O poţi păstra la frigider.

sursa: http://www.bewholebeyou.com/

Loading...