Prăjitură de chia şi migdale cu afine (fără foc)

prajitura cu pasta de afine si chia si alune jpeg

Una dintre cele mai bune şi mai simple prăjituri ale acestei veri!

Ingrediente Pentru pasta de afine 1 cană afine 1 lingură sirop de arţar 1 1/2 lingură seminţe chia zeama de la jumătate de lămâie

Pentru aluatul sfărâmicios

1 cană migdale

1 cană caju

10 curmale, fără sâmburi

1/2 lingură scorţişoară

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 lingură ulei de cocos (netopit)

sare

Mod de preparare

Pasează afinele într-un vas mic. Adaugi zeama de lămâie, siropul de arţar şi seminţele de chia şi amestecă bine. Lasă la frigider cel puţin 30 de minute.

Într-un blender, pune migdalele şi caju. Mixează până le macini. Poţi lăsa unele bucăţi mai mari. Nu ai nevoie de o compoziţie nisipoasă.

Dă deoparte 2 linguri din compoziţie pentru a le folosi mai târziu.

Apoi, adaugă celelalte ingrediente pentru blat şi mixează până curmalele s-au fărâmiţat. Apasă mixtura cu putere pe o foaie de copt aşezată într-o tavă. Scoate paste de afine din frigider şi împrăştie în mod egal pe deasupra. Apoi, presară blatul sfărâmicios peste pasta de afine. Dai la frigider 15 minute înainte de a servi. taie bucăţi şi serveşte. O poţi păstra la frigider.

sursa: http://www.bewholebeyou.com/