Este o prăjitură care nouă ne place foarte mult, iar recent am aflat că datorită ingredientelor din compoziţie este un desert perfect pentru femei gravide.

Ingrediente (4 porţii)

125 g curmale (de care vrei, proaspete ori uscate)
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
30 g iaurt
2 linguri zahăr brun
1 ou
1 linguriţă esenţă vanilie
1 morcov răzuit
1/2 cană făină
1 linguriţă zahăr pudră

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu grăsime forme rotunde de brioşe ori mai mari. Aşezi în ele hârtie de copt. Amesteci curmalele tăiate cu jumătate de cană de apă caldă într-o cratiţă mică la flacără medie. Laşi să fiarbă. Dai focul mai încet şi laşi să clocotească 2 minute. Dai deoparte. Încorporezi bicarbonatul de sodiu şi laşi să se răcească. Folosindu-te de un mixer, amesteci iaurtul cu zahărul, adaugi oul şi esenţa de vanilie şi mixezi bine. Apoi pui şi morcovul şi curmalele. Presari făină peste şi amesteci cu grijă. Pui din compozişie în fiecare formă pregătită şi laşi la copt 15-20 de minute sau până trece testul scobitorii. laşi deoparte 5 minute, apoi scoşi din forme. Presari zahăr pudră pe deasupra.

Loading...