Ananasul are puţine calorii, 200 g de fruct având în jur de 80 de calorii? În schimb, este bogat în vitamina C, vitamina A şi în fier. Este delicios proaspăt sau din conservă, aşa încearcă-l în această prăjitură.

 

 

Ingrediente
  • 120 g unt
  • 150 g zahăr brun 
  • 150 g zahăr alb
  • 180 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 ouă
  • 120 ml lapte 
  • 50 g iaurt grecesc
  • 50 ml ulei
  • esenţă de vanilie
  • 1 conservă ananas rondele

 

Dai drumul la cuptor la 170 °C. Topeşti untul şi-l torni într-o formă rotundă, având grijă să ungi cu el şi marginile vasului. Presari uniform peste unt, în tavă, zahărul brun. Scurgi rondelele de ananas şi le aşezi în tavă, iar în spaţiile goale dintre felii pui bucăţi de ananas tăiate.
 
Combini făina cu zahărul alb, praful de copt şi sarea. Separat, mixezi laptele cu ouăle, iaurtul grecesc, uleiul şi cu esenţă de vanilie, după gust. Încorporezi făina şi omogenizezi cu o spatulă. Torni compoziţia peste feliile de ananas, având grijă să nu le mişti. Nivelezi şi dai tava la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte uşor pe margini.
 
Scoţi tava din cuptor şi o laşi să se răcească cel puţin 30 de minute înainte să răstorni plăcinta pe un platou.
 
FOTO: Shutterstock

 

Loading...