Nepretenţioase, dar foarte foarte gustoase, prăjiturile de casă ne trezesc amintiri dragi din bucătăria mamei sau a bunicii. Cu siguranţă prăjitura tăvălită e printre ele.!

 

Ingrediente

Pentru aluat:

4 ouă

200 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

200 g făină

7 g praf de copt

110 g unt

Pentru umplutură:

75 g unt

250 ml lapte

60 g cacao

250 g zahăr

250 g fulgi de cocos

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20cm x 30cm.

Mixezi ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie într-un castron adânc, aproximativ 3 minute. Cerni făina şi praful de copt şi le încorporezi în amestec, folosind o spatulă. Adaugi untul topit şi răcit, apoi torni amestecul în tavă. O dai la cuptor şi coci aproximativ 25 de minute, până trece testul scobitorii.

Scoţi tava şi laşi blatul să se răcească complet, apoi îl tai în pătrate cu latura de 4-5 cm. Ideal este să laşi blatul la frigider peste noapte, într-o cutie închisă ermetic, deoarece va absorbi mai bine glazura.

Într-o cratiţă, pui untul, laptele, zahărul şi cacaua şi le încălzeşti pe aragaz până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. După ce s-au omogenizat, dai deoparte la răcorit.

Pui fulgii de cocos într-o tavă. Dai pătratele de blat prin glazură, le treci prin fulgi de cocos, apoi le aşezi pe un platou. Le laşi să se răcească înainte de servire.

FOTO Shutterstock

 

Loading...