Prepară această reţetă cu pulpe superioare şi vei vedea cât de gustoasă este mâncarea. Poţi să adaugi usturoi din belşug, mai ales că ajută sistemul imunitar în această perioadă, şi o ceapă tocată, ingrediente care îi vor da cărnii o savoare aparte.

Ingrediente

8 pulpe superioare de pui
6-8 cartofi mari
5-6 morcovi
1 ceapă, tăiată în patru
15-20 de căţei de usturoi, întregi
sare grunjoasă
piper negru măcinat
5 căţei de usturoi, zdrobiţi
½ linguriţă boia, opţional
3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Aşezi folie de aluminiu sau hârtie de copt într-o tavă. Speli şi cureţi cartofii şi morcovii, apoi îi tai bucăţi mai mari. Îi usuci cu un prosop de hârtie. Ştergi pulpele de pui cu prosoape de hârtie.

Aşezi pulpele, cartofii, morcovii, ceapa şi usturoiul în tava pregătită şi presari sare, piper şi usturoiul mărunţit. Le stropeşti cu ulei şi amesteci toate ingredientele, ca să se acopere.

Dai tava la cuptor 1 oră şi 20 de minute. Verifici, din când în când, dacă s-au înmuiat cartofii şi dacă pulpele se străpung uşor cu furculiţa. Scoţi tava din cuptor şi serveşti mâncarea imediat.

Sursa + foto: letthebakingbeginblog.com

Pulpe de curcan cu pere în vin rose

Pulpe de pui la cuptor, cu cartofi şi varză de Bruxelles

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Care sunt ingredientele care dau savoare

Pulpe de pui cu legume la tavă – Cea mai simplă reţetă

Loading...