Quesadillas de curcan şi ceapă în oţet balsamic (sistemul osos)

turkey and balsamic onion quesadillas jpeg

O delicioasă gustare, dar nu numai cu carne de curcan şi brânză cheddar, împreună cu ceapă repede marinată în oţet balsamic. Poţi servi ci legume sotate sau salată de legume. Este foarte bună pentru întărirea sistemului osos.

Pentru 4 porţii Durată 20'

Ingrediente

1 ceapă roşie, tocată

1/4 cană oţet balsamic

4 foi de tortillas

1 cană brânză Cheddar răzuită pe răzătoarea mare

8 felii de şuncă de curcan

Preparare

Amestecă ceapa cu oţetul într-un vas; lasă la marinat pentru 5 minute. Scurge, păstrează oţetul, eventual pentru dressingul salatei.

Încălzeşte foile de tortilla într-o tigaie, cam 45 de seconde, apoi întoarce. Pune pe jumătate din fiecare foaie un sfert din cantitatea de brânză, acoperă cu 2 felii de şuncă şi deasupra un sfert din cantitatea de ceapă. Împachetează, apasă uşor şi lasă în tigaie până când începe să se topească brânza. Cam 2 minute. Întoarce pe cealaltă parte încă 1-2 minute.

Pune pe o farfurie şi acoperă pentru a se păstra calde. Procedezi la fel cu restul de foi şi de ingrediente.

Fiecare porţie are 328 calorii, 12 g grăsime (6 g saturate, 0 monosaturate), 56 mg colesterol, 30 g carbohidraţi, 24 g proteine, 2 g fibre, 871 mg sodiu, 33 mg potasiu, 30% din cantitatea de calciu necesară zilnic.

sursa: http://www.eatingwell.com