Acest desert delicios oferă un aport important de energie şi fibre, precum şi vitaminele şi mineralele pe care le oferă bananele.

Pentru a prepara reţeta de chec de banane, veţi avea nevoie de următoarele ingrediente:

 

  • 3 linguri (5 g per lingură) de făină.
  • 3 linguri (15 g per lingura) de miere.
  • brânză ricotta proaspătă, cu conţinut scăzut de grăsime (50 g)
  • 1/2 cană de ulei vegetal (100 ml)
  • 1 linguriţă (2 g) praf de copt.
  • 1 linguriţă (5 g) scorţişoară pudră.
  • 3 ouă
  • 4 mari banane coapte
  • 1/2 cană de ovăz (100 g).
  • Un vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare Chec cu banane


Începeţi să amestecaţi toate ingredientele uscate pre-cernute (făină, sare, scorţişoară şi praf de copt) într-un bol.
Separat, bateţi ouăle cu uleiul până când devin puţin spumoase.
Pasează bine cele 4 banane şi adaugă mierea până când obţii o pastă.
Amestecaţi pasta de banane cu ricotta, zahărul şi compoziţia de ouă şi ulei.
Încetul cu încetul, adăugaţi ovăzul şi ingredientele uscate în acest amestec, încorporând totul.
Ungeţi cu ulei şi presăraţi puţină făină într-o tavă, după care turnaţi compoziţia. Puteţi folosi şi hârtie de copt. Puneţi tava în cuptorul preîncălzit la 180ºC. Lasă la copt 30-40 de minute.

Poftă bună! 

Loading...