Unul dintre deserturile copilăriei este, fără doar şi poate, salamul de biscuiţi, motiv pentru care astăzi îţi propunem să încerci o reţetă tradiţională, simplă şi uşor de gătit, ce-ţi va aminti de bunica.
Dulce al copilăriei, dar şi un desert ieftin, acest preparat este super gustos, motiv pentru care n-ar trebui să încerci această reţetă tradiţională de salam de biscuiţi. 
 
Ingrediente necesare pentru salam de biscuiţi:
 
- 500 de grame de biscuiţi simpli
- 300 de ml de lapte
- 150 grame de unt ori margarină
- şase linguri de zahăr
- o fiolă de esenţă de rom
- patru linguri de cacao
 
Mod de preparare salam de biscuiţi:
 
Pentru a prepara salam de biscuiţi trebuie să mărunjeşti jumătate din cantitatea de biscuiţi, iar pe cealaltă să o rupi în bucăţi mici.
 
Ulterior, pune pe foc o cratiţă mare, în care trebuie să torni laptele, zahărul, untul şi cacaoa. Aşteaptă să dea în clocot, după care ia compoziţia de pe foc şi las-o să se răcorească. 
 
Adaugă în lapte esenţa de rm, iar apoi adaugă şi biscuiţii şi amestecă bine. În funcţie de preferinţe, poţi adăuga peste nuci, alune sau rahat, însă reţeta tradiţională nu conţine niciunul dintre aceste ingrediente. 
 
Ulterior, pune pe masă o folie de plastic peste care afaugă compoziţia de biscuiţi. Aceasta se rulează cât mai strâns, apăsând cu mâinile ca salamul să iasă cât mai compact. Odată rulată compoziţia, se pune la frigider 4-5 ore.
 
Înainte să fie servit, preparatul se scoate din folie şi de tăvăleşte prin zahăr pudră, cacao sau nucă de cocos, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
 
Poftă bună!
 
Sursa foto: Unica.ro 
Loading...