Dă-i un alt gust prăjiturii Tiramisu. Încearcă reţeta cu câteva picături de lichior
Deserturile au fost şi vor fi întotdeuna slăbiciunea tuturor, iar atunci când foloseşti drept ingredient principal cafea, totul se transformă într-un deliciu de nerefuzat. Un tiramisu este prăjitura perfectă pentru zilele de weekend în care primeşti vizite din partea prietenilor sau pur şi simplu vrei să-ţi răsfeţi familia.
Ai încercat vreodată să pui în reţeta clasică de tiramisu câteva picături de lichior? Deşi în mod tradiţional acest desert nu a fost făcut cu lichior, ar trebui să pui puţin în compoziţia crèmei. Vei obţine un gust şi mai bun în combinaţia cu cafeaua.
Ingrediente pentru reţeta de Tiramisu cu lichior Amaretto:
- 480 g brânză Mascarpone
- 360 g de pişcoturi
- 6 ouă
- 2 căni de zahăr pudră (240 g)
- ½ cană de lichior Amaretto (125 ml)
- 1 cană de cacao pudră (120 g)
- ½ linguriţă de sare (8 g)
- 2 căni de cafea espresso (240 g)
- 1 lingură de extract de vanilie (15 ml)
- Folie de plastic
Citeşte si: Reţetă chef Liviu Lambrino: Millefeuille cu fructe
Reţetă chef Liviu Lambrino: Millefeuille cu fructe
Mod de preparare reţeta de Tiramisu cu lichior Amaretto:
Citeşte şi: Minicheesecake cu smochine
Serveşte şi bucură-te alături de familie şi prieteni de acest desert delicios!