Deserturile au fost şi vor fi întotdeuna slăbiciunea tuturor, iar atunci când foloseşti drept ingredient principal cafea, totul se transformă într-un deliciu de nerefuzat. Un tiramisu este prăjitura perfectă pentru zilele de weekend în care primeşti vizite din partea prietenilor sau pur şi simplu vrei să-ţi răsfeţi familia.

Ai încercat vreodată să pui în reţeta clasică de tiramisu câteva picături de lichior? Deşi în mod tradiţional acest desert nu a fost făcut cu lichior, ar trebui să pui puţin în compoziţia crèmei. Vei obţine un gust şi mai bun în combinaţia cu cafeaua.

Ingrediente pentru reţeta de Tiramisu cu lichior Amaretto:

  • 480 g brânză Mascarpone
  • 360 g de pişcoturi
  • 6 ouă
  • 2 căni de zahăr pudră (240 g)
  • ½ cană de lichior Amaretto (125 ml)
  • 1 cană de cacao pudră (120 g)
  • ½ linguriţă de sare (8 g)
  • 2 căni de cafea espresso (240 g)
  • 1 lingură de extract de vanilie (15 ml)
  • Folie de plastic

Citeşte si: Reţetă chef Liviu Lambrino: Millefeuille cu fructe

Mod de preparare  reţeta de Tiramisu cu lichior Amaretto:

  1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să pui apă la fiert într-o oală.
  2. În acelaşi timp, separă gălbenuşurile de albuşuri.  Apoi, într-un bol metalic, bate galbenuşurile, puţin zahăr şi extractul de vanilie până când obţii o spumă.
  3. Atunci când apa fierbe, aşează vasul metalic cu compoziţia obţinută şi continuă să amesteci. Adaugă lichiorul treptat şi integrează-l în amestec.
  4. În cele din urmă, îndepărtează vasul de la căldură şi lasă-l deoparte.
  5. Acoperă cu o folie de plastic.
  6. Pentru început, amestecă brânza cu crema pe care tocmai ai pregătit-o până obţii un amestec pufos.
  7. Bate albuşurile şi adaugă sarea şi restul de zahăr. Amestecă prima compoziţie cu cea obţinută din albuşuri. Foloseşte o spatulă
  8. Prepară cafeaua şi las-o la răcit. După răcire, înmoaie fiecare pişcot în cafea. Pune-le unul lângă altul într-o formă rotundă, adaugă crema şi repetă procedura. Ai grijă să dozezi în mod egal cantitatea de cremă.
  9. În cele din urmă, pudrează prăjitura şi bagă totul la frigider pentru 1-2 ore. O poţi decora cu fructe proaspete, după preferinţe.

Citeşte şi: Minicheesecake cu smochine

Serveşte şi bucură-te alături de familie şi prieteni de acest desert delicios!

 

Loading...