Adori urzicile şi ai deja câteva pachete în congelator, pregătite încă din primăvară? Atunci e timpul să găteşti o reţetă uşoară şi rapidă de urzici cu usturoi.
*Sfat: daca vrei ca usturoiul să nu se simtă aşa tare, taie căţeii fin.
 

Reţetă urzici cu usturoi

 

Ingrediente

 
  • 6 grămezi de urzici
  • o ceapă curăţată şi spălată
  • 6 căţei mici de usturoi curăţaţi şi spălaţi
  • 2 linguri şi jumătate de făină
  • 500 ml de lapte dulce, apa în care au fiert urzicile sau apă
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

 
Urzicile vor fi spălate în mai multe ape pentru a se înlătura orice murdărie. Apoi vor fi opărite 5 minute în apă clocotită cu sare şi apoi scurse bine.
Dacă folosiţi urzici congelate, lăsaţi-le să se dezgheţe bine înainte de a le găti.
Se zdrobeşte usturoiul sau se taie felii (va fi mai puţin intens). Se toacă mărunt ceapa şi urzicile scurse bine. 
Se pun urzicile într-un bol curat şi se adaugă făina. Se amestecă bine, fără a forma cocoloaşe. 
Se pune ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte până când devine sticloasă.
Se pune laptele, se amestecă şi se dă în clocot. Se adaugă urzicile şi se amestecă până la omogenizare.
Urzicile se fierb la foc mic până când scade zeama. Se amestecă des pentru a nu se lipi de oală. 
Se adaugă usturoiul, condimentele, se amestecă bine şi se mai fierb încă 3 minute. 
Mâncarea de urzici cu usturoi se poate servi caldă sau rece, cu pâine caldă sau mămăligă. Poftă bună!
 
 
Loading...