Este un fel de mâncare potrivit la început de toamnă. Fructele acestui anotim sunt aromate şi pline de beneficii. Mâncarea de gutui cu ceapă este potrivită şi pentru persoanele care ţin post.

Mâncare de gutui cu ceapă şi soia

Ingrediente

  •  
  • 2-3 gutui mari, parfumate
  • 4-5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina alba
  • o jumatate de pachet cuburi soia
  • 2-3 cepe albe
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 jumatate lingurita chilli
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 praf de oregano
  • 2 boabe de ienibahar

Mod de preparare

 
Se spală gutuile bine de puf. Se taie şi se curăţă de seminţe. 
Se pune o oală de apă la fiert, se pun boabele de ienibahar, puţină sare, chilli, oregano. 
După ce dau în clocot, se pun bucăţile de soia şi se mai fierb 15-20 minute. 
După fierbere, se iau cu spatula şi se pun pe farfurie. 
Se pune la încins uleiul de măsline în tigaie. Se rumenesc feliile de gutuie în el. 
Se pun 4-5 linguri de zadăr într-o oală care se caramelizează. Se stinge cu o cană de zeamă de la soia fiartă, se amestecă până la topire. 
Se condimentează cu sare şi chilli. Se pun gutuile rumenite. 
În uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt. Se pune peste gutui şi se dă în fiert. 
Se pun bucăţile de soia şi se fierb la foc mic, câteva minute. 
Într-o cană se amestecă 2 linguri de făină cu puţină zeamă de soia, până când aveţi o pastă moale. Se pune rântaşul de făină în oala cu mâncare de guiu. 
Se dă în 2-3 clocote şi se ia de pe foc. Se lasă la temperatura camerei.
Se serveşte cu pâine prăjită sau tăiţei de orez. Poftă bună!
 
 
Loading...