O reţetă grecească de ardei umpluţi pentru care nu veţi petrece mai mult de o oră în bucătărie. Ardeii umpluţi sunt delicioşi şi foarte simplu de pregătit, iar cei dragi vor fi încântaţi să servească la cină această reţetă populară şi extrem de gustoasă.

Reţetă grecească de ardei umpluţi

Ingrediente pentru patru porţii

  • 4 ardei roşii mari
  • o jumătate de ceapă roşie (tocată mărunt)
  • 225 gr de carne de vită
  • 100 gr de brânză feta (sfărâmată)
  • 6 măsline kalamata
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • frunze de mentă tocate(10gr)
  • sare kosher
  • piper negru proasăt măcinat

Mod de preparere

 
Preîncălziţi cuptorul la 205 °.
Tăiaţi ardeii în formă de căpăcel în zona codiţei, apoi scoateţi seminţele şi cotorul. Păstraţi seminţele ardeilor deoparte pentru a le folosi mai târziu împreună cu piperul.
Într-un bol mediu adăugaţi toate ingredientele şi amestecaţi bine. Condimentează după gust cu sare şi piper
Împarte carnea tocată pe jumătate şi începi să umpli ardeii. Nu uitaţi să puneţi căpăcelul deasupra ardeiului, după ce l-aţi umplut.
Transferaţi ardeii umpluţi într-o oală, iar apoi băgaţi-i în cuptorul preîncălzit preţ de 40-45 de minute.
Se lasă la răcit 5 minute, apoi se serveşte. Poftă bună!
 
 
Loading...