Adori peştele, dar parcă vrei o reţetă altfel? Venim în ajutorul tău cu un mod inedit de a prepara peşte alb cu roşii la conservă. Este o reţetă potrivită atât pentru prânz, cât şi pentru cină.
*Sfat: alege peşte cât palma, nu mare. Este mai sănătos şi conţine mai puţine toxine din ape.
 
Peşte alb cu roşii la conservă
 
Ingrediente
 
2 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi, feliaţi subţire
2 lingurite condimente pentru peşte
1 cutie (410 g) de roşii la conservă
60 ml de vin alb sec
3 frunze de dafin
sare, după gust (recomandăm sare roz sau sare neagră)
piper negru proaspăt măcinat, după gust
680 g de file de peşte alb (cod, halibut sau basc, cu pielea îndepărtată)
10 g busuioc proaspăt, feliat subţire
 
Mod de preparare
 
Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mic. Adăugaţi usturoiul şi 1 linguriţă de amestec de condimente savuroase şi gătiţi până se întrepătrund. Amestecaţi des, asigurându-vă că usturoiul nu se rumeneşte (aproximativ 3 minute).
 
Măriţi căldura la mediu. Adăugaţi roşiile şi sucul din conservă, zdrobind bine cu mâinile, apoi adăugaţi vinul şi frunzele de dafin. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu-mic şi se lasă la foc mic timp de 5 minute. Condimentează cu sare şi piper.
 
Condimentează peştele cu linguriţa rămasă de amestec de condimente, sare şi piper şi pune-l în tigaie. Se acoperă şi se găteşte la foc mic până când peştele este opac, 5-7 minute (bucăţile mai groase vor dura mai mult timp la gătit).
 
Mutaţi uşor peştele în boluri şi turnaţi sos după bunul plac. Ornaţi cu busuioc. Poftă bună!
 
Loading...