Săracă în calorii, dar cu un gust bogat, supa de varză e un preparat clasic, ce poate fi savurat indiferent dacă eşti sau nu la dietă. Încearc-o şi tu!

 

Ingrediente

  • 1 varză nouă (1 kg)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 3 roşii
  • frunze de ţelină
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • seminţe de chimen, opţional

Tai varza în fâşii mai late, ceapa peştişori, ardeiul, morcovul şi rădăcina de pătrunjel cubuleţe, le pui într-o oală, presari sare, după gust, adaugi uleiul şi laşi totul să se călească 10 minute, amestecând permanent, până se înmoaie legumele. Adaugi apă peste legume, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă, la foc mic aproximativ 40 de minute.

Adaugi roşiile tocate cubuleţe, frunzele de ţelină tocate, câteva crenguţe de pătrunjel verde şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi zeama de lămâie, după dorinţă, şi dai supa deoparte. O serveşti caldă sau rece, presărată cu seminţe de chimen.

 

 

 

Loading...