Mâncare de vinete coapte

Mâncare de vinete coapte jpeg

Iubeşti vinetele şi deja ţi-ai burduşit congelatorul cu ele, coapte? Atunci e timpul să mai scoţi din ele şi să pregăteşti o mâncare delicioasă, pe care toata familia o va adora.

Mâncare de vinete coapte

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1-2 rosii potrivite
  • 2 cepe
  • 1-2 catei de usturoi
  • 4 - 5 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel

Preparpă şi: 

Reţetă grecească de ardei umpluţi

Mod de preparare

Vinetele se coc, se curăţă de coji şi de cozi. Se lasă cel puţin o oră la stors.

După ce s-au răcit şi stors bine, rupe vinetele în faşii.

Spală roşiile, curăţă coaja de pe ele şi apoi toacă-le mărunt. 

Toacă ceapa mărunt. Pune ulei la încins, în tigaie.

Adaugă ceapa peste uleiul încins şi las-o la prăjit până când devine aurie. Adaugă apoi roşiile tocate mărunt.

Lasă-le să fiarbă şi adaugă vinetele.

Condimentează după gust şi lasă mâncarea pe foc până când vinetele se înmoaie. 

Adaugă usturoiul tăiat mărunt şi mai lasă mâncarea la fiert. 

La final, presară pătrunjel. Poftă bună!

Prepară şi: 

Lasagna cu unt de arahide

Sursa