Iubeşti vinetele şi deja ţi-ai burduşit congelatorul cu ele, coapte? Atunci e timpul să mai scoţi din ele şi să pregăteşti o mâncare delicioasă, pe care toata familia o va adora.
*Sfat: foloseşte vinete cumpărate de la piaţă. Optează să fie coapte bine, fie ele vinete, fie galbene.
 

Mâncare de vinete coapte

 

Ingrediente

 
  • 2 vinete mari
  • 1-2 rosii potrivite
  • 2 cepe
  • 1-2 catei de usturoi
  • 4 - 5 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare

 
Vinetele se coc, se curăţă de coji şi de cozi. Se lasă cel puţin o oră la stors.
După ce s-au răcit şi stors bine, rupe vinetele în faşii.
Spală roşiile, curăţă coaja de pe ele şi apoi toacă-le mărunt. 
Toacă ceapa mărunt. Pune ulei la încins, în tigaie.
Adaugă ceapa peste uleiul încins şi las-o la prăjit până când devine aurie. Adaugă apoi roşiile tocate mărunt.
Lasă-le să fiarbă şi adaugă vinetele.
Condimentează după gust şi lasă mâncarea pe foc până când vinetele se înmoaie. 
Adaugă usturoiul tăiat mărunt şi mai lasă mâncarea la fiert. 
La final, presară pătrunjel. Poftă bună!
 
 
Loading...