Iubeşti untul de arahide pe care poate ţi-l şi faci acasă? Atunci avem pentru tine o reţetă inedită care îţi va aduce aminte şi de vacanţele tale în Italia!
*Sfat: alege un unt de arahide din comerţ care nu conţine mult zahăr.
 

Lasagna cu unt de arahide

 

Ingrediente

  • 360 g smantana
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 pachet de budincă praf cu aromă de vanilie (plus ingredientele cu care o prepari)
  • 1 pachet biscuiţi (cu cremă de arahide sau ciocolată)
  • 1 borcan de unt de arahide, topit
  • 3 batoane de ciocolată cu arahide, tocate
  • 90 g fulgi de ciocolată, topiţi

Mod de preparare

 
Cum faceţi frişcă: folosind un mixer, bateţi smântâna şi zahărul până când se întăreşte, aproximativ 3 minute. Se pune la frigider.
Pregătiţi budinca conform instrucţiunilor pachetului.
Într-un vas de coacere, întindeţi un strat subţire de frişcă. Punţi un strat de biscuiţi şi deasupra un strat de unt de arahide topit, acoperind bisuiţii într-un strat egal. Apoi jumătate din frişca rămasă într-un strat egal. Puneţi pe blat jumătate din cantitatea de baton de ciocolată tăiat şi acoperiţi cu unt de arahide mai topit.
Acoperiţi uşor cu folie de plastic şi ţineţi la frigider până când biscuiţii sunt moi (6 ore sau până peste noapte).
Ornaţi cu restul de unt de arahide topit şi ciocolată mărunţită, apoi feliaţi şi serviţi. Poftă bună!
 
 
Loading...