Brioşe de ciocolată cu cheesecake şi mentă este un desert simplu şi delicios. Cei mici, dar şi cei mari, vor adora acest dulce care îi va face să se lingă pe degete.

Brioşe de ciocolată cu cheesecake şi mentă

 

Ingrediente pentru 12 porţii:

 

Cheesecake

 
- 225 gr cremă de brânză
- 50 gr zahăr
- 1 ou
- ½ linguriţă de extract de mentă
- 4 picături de colorant alimentar verde
- 175 gr fulgi de ciocolată
 

Brownie (Negresă)

 
- o jumătate de cană de făină  (60 gr)
- 200 gr zahăr
- 40 gr pudră de cacao
- ½  praf de copt
- 115 gr de unt topit
- 2 ouă
 
Prepară şi: Tort de orez

Mod de preparare

 
1. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C
2. Pentru cheesecake, într-un bol, bateţi bine crema de brânză  
3. Adăugaţi zahărul, oul, menta şi colorantul alimentar. Bateţi până când conţinutul este omogenizat şi arată precum o cremă.
4. Adăugaţi fulgii de ciocolată, dar aveţi grijă să mai păstraţi câţiva 
5. Pentru negresă, într-un bol separat, amestecaţi ingredientele uscate până când se îmbină.
6. Adăugaţi apoi untul, ouăle şi bateţi bine
7. Pentru asamblare, într-o tavă, umpleţi formele de brioşe cu jumătate de conţinut de negresă şi jumătate de cheesecake.
8. Se lasă la copt 25-30 de minute. Poftă bună!
 
 
Loading...