Un desert aromat şi delicios pe care îl puteţi prepara din căpşuni proaspete sau congelate. Este simplu de făcut şi toată lumea îl va adora. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 24 de bucăţi.
*Sfat: căutaţi căpşuni de solar înainte de a cumpăra congelate. Dacă nu găsiţi deloc la magazin, înlocuiţi cu orice fruct de pădure. 
 
Prăjitură cu limonadă de căpşuni
 
Ingrediente
 
220 g făină
30 g amidon de porumb
80 g zahăr pudră
½ lingură sare
230 g de unt rece, tăiat în cubuleţe mici
spray antiaderent pentru gătit
4 ouă, bătute
265 g de zahăr
3 linguri făină
200 g de căpşuni
2 linguri de coajă de lămâie (opţional)
160 ml suc proaspăt de lămâie
80 ml ceaşcă de lapte
OPTIONAL - topping sau glazură la alegere
 
Mod de preparare
 
Într-un bol mare, amestecaţi făina, amidonul de porumb, zahărul pudră, sarea şi untul tăiat.
Folosind două furculiţe, zdrobiţi untul în ingredientele uscate până când este complet încorporat.
Pregătiţi o tavă de 22 x 33 cm cu hârtie de copt şi pulerizaţi un strat de spray antiaderent. Turnaţi amestecul în tigaie şi împachetaţi-l ferm, lăsând mai mult aluat pe părţile laterale ale tăvii (ca la tartă).
Refrigeraţi crusta timp de 30 de minute, apoi coaceţi 20-25 de minute sau până când dezvoltă o culoare maro deschis auriu.
Lăsaţi crusta să se răcească în timp ce pregătiţi umplutura. Reduceţi temperatura cuptorului la 160°C.
Într-un alt bol mare combinaţi ouăle, zahărul şi făina. Într-un blender, amestecaţi căpşunile, coaja de lămâie, sucul de lămâie şi laptele până când sunt omogenizate.
Se toarnă amestecul din blender în bol şi se amestecă bine. Turnaţi umplutura peste crusta parţial coaptă şi puneţi imediat tigaia în cuptor.
Coaceţi la temperatura de 160°C timp de 45 de minute sau până când nu tremură când agitaţi tigaia (timpurile şi temperaturile pot varia). Se lasă să se răcească 30-45 de minute şi se scoate din tigaie. Se taie în 24 pătrate chiar şi se presară cu zahăr pudră. Poftă bună! 
 
Loading...