Supă-cremă de cartofi şi praz: reţetă de post

1 supa crema jpg jpeg

Unele zile răcoroase de primăvară te îmbie la o supă caldă. Iar dacă e şi hrănitoare, şi de post, cu atât mai bine.

Ingrediente

1 kg cartofi

2 fire praz

50 ml ulei de măsline

100 ml smântână vegetală

sare, piper, după gust

Mod de preparare

Cureţi prazul de primele 2 foi, îl speli foarte bine şi îl tai rondele (inclusiv partea verde). Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe. Căleşti prazul în ulei de măsline 5 minute. Adaugi cartofii şi laşi legumele pe foc încă 5 minute, amestecând să nu se lipească. Pui apă şi fierbi supa la foc mediu.

La final, condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi smântâna vegetală şi mixezi până obţii o supă-cremă fină.

Decorezi cu smântână vegetală, rondele de praz şi, opţional, cu un praf de boia dulce.