Burgeri de post suculenţi şi delicioşi
Chiar dacă ţii post, nu trebuie să încetezi să te răsfeţi sau să îţi faci poftele. Dacă simţi nevoia de un burger suculent, îţi prezentăm cea mai bună reţetă de burger de post. Ciupercile portobelo sunt recunoscute pentru asemănarea lor incredibilă cu bucăţile de carne. Până şi textura aduce aminte de o friptură. Ai nevoie de câteva ingrediente şi puţin timp la dispoziţie.
Iată ce ai nevoie pentru burgerii vegetali
4 ciuperci portobelo curăţăte
2 linguri de nuci tocate
1 căţel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
1 ceapă roşie tocată
3 fire de ceapă verde tocată
2 linguriţe de oţet de mere
1 ceaşcă de quinoa gătit
2 linguri de amidon din porumb
Chifle fără gluten
Salată verde
Felii de roşie
Maioneză vegetală (opţional)
Sos iute
Mod de preparare pentru burgerii de post
Încinge cuptorul la 180de grade. Pune ciupercile, nucile, usturoiul şi 1 lingură de ulei, sare şi pier într-o tavă pe care ai pus foaie de copt. Lasă-le 10-20 de minute în cuptor şi scoate-le să se răcească.
Citeşte şi: Chifle pufoase cu usturoi şi ierburi
Citeşte şi: Chifle pufoase cu usturoi şi ierburi
Într-un robot de bucătărie, conţinutul din tavă, ceapa roşie, verde şi oţetul până devin o pastă. Transferă amestecul într-un bol curat şi toarnă peste quinoa. Adaugă amidonul şi amestecă. Lasă amestecul la frigider pentru 2 ore.
Citeşte şi: Maioneză din avocado fără ou
Citeşte şi: Maioneză din avocado fără ou
Încinge cuptorul şi formează chifteluţe din amestecul din bol. Pune-le într-o tavă cu folie de copt şi dă-le la cuptor pentru 10 minute. Prăjeşte chiflele şi asamblează burgerul folosind frunze de salată şi felii de roşie.
Sursa: https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/a38846/mushroom-quinoa-burger-recipe/
https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/a38846/mushroom-quinoa-burger-recipe/