Cele mai bune paste de post: linguine cu pesto de leurdă
E anotimpul trufandalelor de primăvară, verdeţuri proaspete care se găsesc în toate pieţele. Un pesto fin de leurdă, în combinaţie cu paste, reprezintă o masă perfectă în Postul Paştelui.
- Porții: 2
- Timp total: 30 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 20 min
- Categorie: paste, fel principal
Ingrediente
200 g linguine
4 legături leurdă
2 fire ceapă verde
2 fire usturoi verde
50 ml ulei de măsline
50 g nuci sau alune de pădure crude
1/2 linguriţă sare
1 praf piper
1 ardei iute roşu (opţional)
Mod de preparare
Cureţi şi speli leurda, ceapa şi usturoiul verde. Într-un blender, mixezi nucile sau alunele. Adaugi leurda, ceapa verde şi usturoiul verde, ardeiul iute tocat, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi mixezi până obţii o pastă fină.
Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Scurgi pastele şi le amesteci cu pesto de leurdă. Serveşti imediat.
FOTO: farfuridi.ro