Cele mai bune paste de post: linguine cu pesto de leurdă

1 dsc 0063 4 jpg jpeg

E anotimpul trufandalelor de primăvară, verdeţuri proaspete care se găsesc în toate pieţele. Un pesto fin de leurdă, în combinaţie cu paste, reprezintă o masă perfectă în Postul Paştelui.

  • Porții: 2
  • Timp total: 30 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 20 min
  • Categorie: paste, fel principal

Ingrediente

200 g linguine

4 legături leurdă

2 fire ceapă verde

2 fire usturoi verde

50 ml ulei de măsline

50 g nuci sau alune de pădure crude

1/2 linguriţă sare

1 praf piper

1 ardei iute roşu (opţional)

Mod de preparare

Cureţi şi speli leurda, ceapa şi usturoiul verde. Într-un blender, mixezi nucile sau alunele. Adaugi leurda, ceapa verde şi usturoiul verde, ardeiul iute tocat, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi mixezi până obţii o pastă fină.

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. 

Scurgi pastele şi le amesteci cu pesto de leurdă. Serveşti imediat.

FOTO: farfuridi.ro

farfuridi.ro