Ceafă de porc în crustă de nuci şi leurdă

CLIIMA20140516 0106 1 jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Panazan Bianca Raluca din Braşov. Mulţumim pentru reţetă. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa reţete@click.ro!

Ingrediente:

1 bucată de ceafă de porc câteva frunze de leurdă 1 mână de nuci ulei de masline 50 ml vin alb ghimbir piper alb condimente italieneşti pentru cuptor

Mod de preparare:

Ceafa de porc se pune la marinat cu toate condimentele, uleiul de măsline şi vinul alb. Se lasă o zi la marinat în frigider.

Frunzele de leurdă împreuna cu nuciile se pun în robotul de bucătarie şi se mixează până se mărunţesc. Se pune câteva linguri din compoziţia mixată pe o folie de aluminiu, se aşază carnea deasupra şi repetam procedura. Carnea trebuie să fie acoperită pe ambele părţi cu leurdă şi nuci.

Se închide folia şi se pune într-o tava împreuna cu sosul format de la carnea marinată, se adaugă puţina apă şi se dă la cuptor pentru circa o oră. Se scoate din folie şi se dă iar la cuptor pentru încă o oră.

Se serveşte cu garnitură de cartofi sau de orez. Carnea nu trebuie sa fie arsă, nu trebuie sa fie nici în sânge, dar poate avea o culoare uşor rozalie.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.