O reţetă simplă de chifle pufoase cu usturoi şi ierburi aromate.

Chifle pufoase cu usturoi şi ierburi aromate

Sunt nişte chifle delicioase pe care le poţi servi oricând alături de preparate precum supe, ciorbe sau feluri principale. Sunt pufoase, pline de arome şi usturoi.

Ingrediente:

500 g făină

220 ml apă caldă

25 g drojdie proaspătă

1 linguriţă de sare

60 g unt la temperatura camerei

1 linguriţă zahăr

Pentru amestecul de unt cu ierburi aromate:

100 g unt

1/2 legătură pătrunjel tocat

4 căţei usturoi

1 linguriţă oregano

10 fire chives

1 praf de sare

Reţetă de chifle pufoase cu usturoi şi ierburi aromate

Într-un castron mare, pune făina cernută apoi fă o gaură în mijlocul ei. Sfărâmă drojdia într-o cană şi amestec-o cu zahărul, apoi pune 2 linguri de apă caldă. Pune o lingură de făină şi omogenizează, apoi lasă amestecul format să crească pentru 10 minute. Pune drojdia în mijlocul făinii şi încearcă să formezi un aluat. Când începe să se formeze, adaugă sarea şi untul. Pune aluatul într-un castron uns cu ulei şi acoperit cu un prosop curat pentru 1 oră.

Încinge cuptorul la 200 de grade şi prepară untul aromatizat: topeşte untul şi peste el pune toate ingredientele. Lasă castronul deoparte.

Ia aluatul şi frământă-l pentru 3 minute. Împarte-l în 20 de bucăţi egale şi formează biluţe. Trece fiecare biluţă prin amestecul cu unt şi aşează-le în tava de copt, apoi lasă-le să crească pentru 20 de minute, apoi dă-le la cuptor.

Sursa: https://andreeachinesefood.ro/2015/03/paine-cu-usturoi-si-ierburi-aromate/?cn-reloaded=1

Loading...