Dovlecei la tigaie cu usturoi şi cimbru: reţetă de post

1 dovlecei jpg jpeg

Aceşti dovlecei sunt garnitura perfectă alături de o friptură sau chiar un fel principal dacă ţii post.

  • Porții: 2
  • Timp total: 30 min
  • Pregătire: 15 min
  • Gătire: 15 min
  • Categorie: mancare legume, mancare de post

Ingrediente

3 dovlecei medii

50 ml ulei măsline

2 fire cimbru proaspăt

4 căţei usturoi

mentă proaspătă (opţional)

1 linguriţă sare

Mod de preparare

Tai dovleceii felii de 0,5 cm grosime, îi presari cu sare şi îi laşi la scurs. 

Pui uleiul de măsline într-un vas antiaderant, încăpător şi, la foc foarte mic, căleşti usturoiul feliat până devine translucid. Pui dovleceii şi măreşti focul. Când sunt uşor rumeniţi, adaugi frunzuliţe de cimbru verde şi mai laşi 2-3 minute.

La final, adaugi mentă verde. 

FOTO: https://farfuridi.ro/

https://farfuridi.ro/