Cornete cu gem: reţetă de post
Chiar dacă;postul aduce cu el mai multe restricţii, nu înseamnă că nu te poţi bucura de un desert gustos la sfârşitul mesei. Aceste cornete cu gem au puţine ingrediente şi-ţi vor da doza de energie de care ai nevoie.
Mixezi margarina cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie şi morcovul ras. Omogenizezi, apoi încorporezi treptat făina. La final, trebuie
să obţii un aluat nu foarte tare, dar care nu se lipeşte de mâini. Mai adaugi făină dacă mai este nevoie.
Întinzi din el o foaie nu foarte subţire, pe o suprafaţă presărată cu făină. Decupezi cu gura unei căni cercuri şi le lipeşti baza. Le aşezi într-o tavă tapetată şi dai cornetele la cuptor. Le ţii la foc mic până când se rumenesc uşor.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Umpli cornetele cu gem şi le ungi cu o pensulă înmuiată în gelatină. Le dai la rece o oră.
FOTO: Profimedia
- Porții: 1 tavă
- Timp total: 1 h
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 40 min
- Categorie: desert, reteta de post
Ingrediente
● 100 g margarină pentru prăjituri
● 100 g zahăr
● 100 g morcov ras
● 200 g făină
● 1 linguriţă esenţă
● gem de prune
● 1 plic gelatină