Tort alb cu nucă de cocos

1 shutterstock 1623638398 jpg jpeg

Aroma unică a nucii de cocos va transforma următoarea reţetă în preferata ta. Sfat: pentru a obţine un tort pufos, foloseşte un tip de făină mai fin, cum este 000, şi laptele de cocos din conservă deoarece are o textură mai cremoasă decât laptele obişnuit.

Ingrediente

Pentru aluat:

150 g făină albă

50 g fulgi de cocos

2 linguriţe praf de copt

1 praf de sare

100 g unt

150 g zahăr

4 ouă

100 ml lapte de cocos din conservă

esenţă de vanilie

ulei, pentru uns 

Pentru cremă:

250 g unt

500 g cremă de brânză

250 g zahăr pudră

esenţă de vanilie, după gust

200 g fulgi de cocos

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol larg, mixezi, la viteză medie, untul moale cu zahărul, până îşi dublează volumul. Adaugi ouăle, unul câte unul şi continui să mixezi 1-2 minute. Torni laptele de cocos şi esenţa de vanilie, după gust, omogenizezi apoi adaugi ingredientele uscate: făina, fulgii de cocos, praful de copt şi sarea. Cu o spatulă, amesteci până obţii o compoziţie puţin mai groasă decât la clătite. Torni aluatul într-o formă rotundă, cu pereţi detaşabili şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcit, îl scoţi din formă şi îl tai în 3 foi egale.

Între timp, mixezi untul la temperatura camerei cu crema de brânză. Adaugi esenţă de vanilie, după gust, zahărul pudră şi amesteci până la omogenizare.

Asamblezi tortul: aşezi prima foaie de tort, întinzi o parte din cremă, pui a doua foaie, un strat de cremă şi aşezi ultima foaie. Îmbraci tortul cu restul de cremă, apoi presari fulgii de cocos inclusiv pe lateral. Laşi la frigider minimum 6 ore. Decorezi tortul după imaginaţie.

FOTO Shutterstock