Biftec cu piper
Un fel de mâncare pentru întreaga familie - biftec cu piper.
Ingrediente:
50-60 g boabe de piper (alb sau negru) 4 felii de carne (antricot, file) 8 cartofi 2 cuburi de unt 1-2 linguri de ulei un pahar de coniac 2-3 linguri de smântână sare
Mod de preparare:
Piperul se mărunţeşte. Se trec feliile de carne prin piper, pe amandouă părţile, apăsând cu palma, pentru ca piperul să pătrundă în carne. În timp ce carnea pentru biftec absoarbe aroma cărnii, se fierb cartofii, se spală şi se lasă carişul la scurs. Se prăjeşte carnea într-un amestec în părţi egale de unt cu lei, timp de 2-4 minute. Se pune carnea pe un platou fierbinte. Se toarnă în tigaie un pahar de coniac. Se freacă fundul tigăii astfel încât să fie eliberat tot sosul, se ţine pe foc până amestecul se flambează. Se adaugă sare.
Se adaugă smântână, se fierbe până când sosul va avea o consistenţă cremoasă. Se mai pune sare dacă este nevoie. Se pune sosul pe farfurii, apoi se pune câte o felie de carne, se adaugă cartofii şi se serveşte acest biftec cu piper imediat.
Rosii umplute cu piept de curcan
Rosii umplute cu piept de curcan
FOTO pinterest.com