Roşii umplute cu piept de curcan

rosii umplute cu piept de curcan jpeg

O reţetă pe placul multora! Şi, evidenr, a cărei umplutură o poţi schimba după bunul plac. Noi avem însă azi varianta de roşii umplute cu carne de curcan.

Ingrediente

12 roşii potrivite 300 g piept tocat de curcan 2 linguri ulei 1 ceapă mare 3 linguri orez 1 ou 1 legătură pătrunjel verde 3-4 frunze de busuioc verde sare piper smântână (opţional)

Cum se prepară

Se spală roşiile, se taie câte un capac, se scoate cu o linguriţă miezul, cu multă grijă pentru a nu se rupe roşia, şi se aşază cu gura în jos pentru a se scurge zeama lăsată.

Se amestecă, într-un castron, carnea tocată, ceapa dată pe răzătoare, orezul fiert separat şi scurs, oul bătut, pătrunjelul şi busuiocul, tocate, sare şi piper, după gust. Se umplu roşiile cu compoziţia de carne, se acoperă cu capacul de la roşie şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă puţină apă sau supă de legume, se acoperă cu folie de aluminiu

şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Înainte cu 10 minute, se scoate folia şi se lasă să se gratineze frumos deasupra. Se servesc calde, opţional cu smântână adăugată direct în farfurie.