Rulouri cu ou şi carne

Rulouri cu ou jpeg

O reţetă pentru tine şi familia ta.

Ingrediente:

Pentru foaie: 1 ou 1 praf de sare făină cât cuprinde

450 g carne tocată de vită

1 ceapă mică

2 căţei usturoi

2 ouă

2 linguri ulei

30 ml sos soia picant

sare

piper

ghimbir ras

1 ou

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă carnea tocată, usturoiul zdrobit şi ghimbir ras, după gust. Se condimentează cu piper, se pune sosul de soia şi se potriveşte gustul de sare dacă mai este nevoie. Se lasă pe foc mic 10 minute, până scade bine, şi se ia vasul de pe foc. Se lasă să se răcorească şi se adaugă ouăle, amestecând continuu şi energic. Se face o cocă de tăieţel din ou, un praf de sare şi făină cât cuprinde pentru a frământa un aluat tare. Se întinde o foaie potrivit de subţire şi se întinde umplutura de carne. Se rulează şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se unge cu ou bătut şi se introduce la cuptor pentru circa 20 de minute, la foc potrivit.

Se lasă să se răcorească, se taie felii şi se serveşte, după preferinţă, cu salată sau roşii.